CONTAINED v.2    conceptual project exploring the potential of standard shipping containers for use as a residence. the structure is planted within a dense forest topography, growing upwards to live within the verticality of the trees. green rooftop gardens raise the forest floor, offering a heightened experience of the surroundings. a fully autonomous structure harvesting the sun and rain, the steel containers are viewed as an enigmatic black object in the woods, slowly disappearing into nature as ivy becomes it's final skin.
       
     
  Entry   view across living space, full windows open the interior to the forest floor
       
     
  Living   the container doors open to allow summer breezes to carry the sounds and smells throughout. the large entry door slides to create an unobstructed passage to front patio.
       
     
  Kitchen   cooking takes place in a double height space, a transition from the horizontal public space to the vertical private rooms. the first floor bathroom steals light through etched glass, hinting at the rituals it obscures.
       
     
  Kitchen   the view out of the double height windows captures the verticality of the forest surroundings.
       
     
  Dining   the concrete countertop folds and cantilevers, transitioning from kitchen island work surface to floating dining room table.
       
     
  Living   view back across living | dining space, the large entry door slowly closes to modulate the exterior
       
     
  The Lift   a vertical lift carries the inhabitants to the upper private floors. the glass volume is wrapped in a perforated metal skin, filtering the views of the natural surroundings. a steel clad volume contains the powder room and kitchen functions.
       
     
  Bedroom    full view windows capture the experience of living within the treetops. 
       
     
  MasterBedroom   the top cantilevered container is elongated to accommodate an en suite bathroom and closets. skylights filter light through etched glass doors, illuminating the shower, toilet room and hallway to bedroom.
       
     
  MasterBedroom   view across the bedroom back towards hallway, both ends of the container open to forest views.
       
     
  RoofGarden   the upper roof garden offers a heightened experience of the natural surroundings, living within the verticality of the forest.
       
     
  CONTAINED v.2    conceptual project exploring the potential of standard shipping containers for use as a residence. the structure is planted within a dense forest topography, growing upwards to live within the verticality of the trees. green rooftop gardens raise the forest floor, offering a heightened experience of the surroundings. a fully autonomous structure harvesting the sun and rain, the steel containers are viewed as an enigmatic black object in the woods, slowly disappearing into nature as ivy becomes it's final skin.
       
     

CONTAINED v.2   conceptual project exploring the potential of standard shipping containers for use as a residence. the structure is planted within a dense forest topography, growing upwards to live within the verticality of the trees. green rooftop gardens raise the forest floor, offering a heightened experience of the surroundings. a fully autonomous structure harvesting the sun and rain, the steel containers are viewed as an enigmatic black object in the woods, slowly disappearing into nature as ivy becomes it's final skin.

  Entry   view across living space, full windows open the interior to the forest floor
       
     

Entry  view across living space, full windows open the interior to the forest floor

  Living   the container doors open to allow summer breezes to carry the sounds and smells throughout. the large entry door slides to create an unobstructed passage to front patio.
       
     

Living  the container doors open to allow summer breezes to carry the sounds and smells throughout. the large entry door slides to create an unobstructed passage to front patio.

  Kitchen   cooking takes place in a double height space, a transition from the horizontal public space to the vertical private rooms. the first floor bathroom steals light through etched glass, hinting at the rituals it obscures.
       
     

Kitchen  cooking takes place in a double height space, a transition from the horizontal public space to the vertical private rooms. the first floor bathroom steals light through etched glass, hinting at the rituals it obscures.

  Kitchen   the view out of the double height windows captures the verticality of the forest surroundings.
       
     

Kitchen  the view out of the double height windows captures the verticality of the forest surroundings.

  Dining   the concrete countertop folds and cantilevers, transitioning from kitchen island work surface to floating dining room table.
       
     

Dining  the concrete countertop folds and cantilevers, transitioning from kitchen island work surface to floating dining room table.

  Living   view back across living | dining space, the large entry door slowly closes to modulate the exterior
       
     

Living  view back across living | dining space, the large entry door slowly closes to modulate the exterior

  The Lift   a vertical lift carries the inhabitants to the upper private floors. the glass volume is wrapped in a perforated metal skin, filtering the views of the natural surroundings. a steel clad volume contains the powder room and kitchen functions.
       
     

The Lift  a vertical lift carries the inhabitants to the upper private floors. the glass volume is wrapped in a perforated metal skin, filtering the views of the natural surroundings. a steel clad volume contains the powder room and kitchen functions.

  Bedroom    full view windows capture the experience of living within the treetops. 
       
     

Bedroom   full view windows capture the experience of living within the treetops. 

  MasterBedroom   the top cantilevered container is elongated to accommodate an en suite bathroom and closets. skylights filter light through etched glass doors, illuminating the shower, toilet room and hallway to bedroom.
       
     

MasterBedroom  the top cantilevered container is elongated to accommodate an en suite bathroom and closets. skylights filter light through etched glass doors, illuminating the shower, toilet room and hallway to bedroom.

  MasterBedroom   view across the bedroom back towards hallway, both ends of the container open to forest views.
       
     

MasterBedroom  view across the bedroom back towards hallway, both ends of the container open to forest views.

  RoofGarden   the upper roof garden offers a heightened experience of the natural surroundings, living within the verticality of the forest.
       
     

RoofGarden  the upper roof garden offers a heightened experience of the natural surroundings, living within the verticality of the forest.