TOWNHOUSE/fgp   fort greene townhouse renovation | designed in collaboration with LeoneDesignStudio  A|N  2018 Best of Design Awards winner for Interior   https://archpaper.com/2018/12/2018-best-of-design-awards-winners-for-interior-residential/
       
     
  Living   the double height opening at the living room has a strong connection to the rear garden
       
     
  Volume/Light   Large windows and folding glass doors flood the large volume with an airy light
       
     
  Connection  the double height living room allows an immediate connection to the kitchen above
       
     
  Visualization   3d modeling and rendering to study space, material and light
       
     
  Library    the library accentuates the space's height. a floating bridge gives access to the upper shelves and acts as a perch to view the rear yard from a heightened vantage point
       
     
  Detail    wood and steel slot connection
       
     
  Development   The design of the library inverted to a black finish to anchor the space and hide the TV when off
       
     
  Stair    standing below the new staircase, the view is carried along the ribbon handrail out through the skylight above
       
     
  Handrail   the ribbon handrail accentuated with recessed LED lighting
       
     
  Bridge    view of the library from the kitchen
       
     
  Construction Detail   the curved handrail elegantly transitions between horizontal and vertical
       
     
  Bridge   view from library bridge across living room towards kitchen
       
     
  Dining View   the ribbon stair has a strong sculptural presence
       
     
  Dining  view back across the dining and kitchen, out through the upper glass windows
       
     
FGPP-51.jpg
       
     
  Palette   simple material palette / concrete, ash, black granite
       
     
  Skylight   the upper flight of stairs softly illuminated by the skylight above
       
     
  Turning   the ash risers and treads twist between the parallel handrails
       
     
  Master Bedroom    the cement wall finish gives the space definition, a counter-balance to the delicacy of the etched glass panels
       
     
  Ritual  bathing as ritual clearly defined
       
     
  Master Bathroom   the simplified palette carried throughout
       
     
  Separation  an etched glass wall separates the shower and toilet while maintaining a soft airiness
       
     
  Shower   marble mosaic accented by the operable skylight above
       
     
  Yard    the rear yard is divided into 3 zones: patio, garden, deck. a concrete planter wraps the perimeter and becomes a bench for the deck. the cedar fence has integrated planters to mazimize the greenery
       
     
  Path    concrete pavers meander through the garden zone, connection the patio and deck spaces, ivy hangs down a cedar slatted fence
       
     
  Deck    view back across yard. the concrete planter becomes a bench for the dining table, hugging the edge of the deck
       
     
  TOWNHOUSE/fgp   fort greene townhouse renovation | designed in collaboration with LeoneDesignStudio  A|N  2018 Best of Design Awards winner for Interior   https://archpaper.com/2018/12/2018-best-of-design-awards-winners-for-interior-residential/
       
     

TOWNHOUSE/fgp

fort greene townhouse renovation | designed in collaboration with LeoneDesignStudio

A|N 2018 Best of Design Awards winner for Interior

https://archpaper.com/2018/12/2018-best-of-design-awards-winners-for-interior-residential/

  Living   the double height opening at the living room has a strong connection to the rear garden
       
     

Living the double height opening at the living room has a strong connection to the rear garden

  Volume/Light   Large windows and folding glass doors flood the large volume with an airy light
       
     

Volume/Light Large windows and folding glass doors flood the large volume with an airy light

  Connection  the double height living room allows an immediate connection to the kitchen above
       
     

Connection the double height living room allows an immediate connection to the kitchen above

  Visualization   3d modeling and rendering to study space, material and light
       
     

Visualization 3d modeling and rendering to study space, material and light

  Library    the library accentuates the space's height. a floating bridge gives access to the upper shelves and acts as a perch to view the rear yard from a heightened vantage point
       
     

Library   the library accentuates the space's height. a floating bridge gives access to the upper shelves and acts as a perch to view the rear yard from a heightened vantage point

  Detail    wood and steel slot connection
       
     

Detail   wood and steel slot connection

  Development   The design of the library inverted to a black finish to anchor the space and hide the TV when off
       
     

Development The design of the library inverted to a black finish to anchor the space and hide the TV when off

  Stair    standing below the new staircase, the view is carried along the ribbon handrail out through the skylight above
       
     

Stair   standing below the new staircase, the view is carried along the ribbon handrail out through the skylight above

  Handrail   the ribbon handrail accentuated with recessed LED lighting
       
     

Handrail the ribbon handrail accentuated with recessed LED lighting

  Bridge    view of the library from the kitchen
       
     

Bridge   view of the library from the kitchen

  Construction Detail   the curved handrail elegantly transitions between horizontal and vertical
       
     

Construction Detail the curved handrail elegantly transitions between horizontal and vertical

  Bridge   view from library bridge across living room towards kitchen
       
     

Bridge view from library bridge across living room towards kitchen

  Dining View   the ribbon stair has a strong sculptural presence
       
     

Dining View the ribbon stair has a strong sculptural presence

  Dining  view back across the dining and kitchen, out through the upper glass windows
       
     

Dining view back across the dining and kitchen, out through the upper glass windows

FGPP-51.jpg
       
     
  Palette   simple material palette / concrete, ash, black granite
       
     

Palette simple material palette / concrete, ash, black granite

  Skylight   the upper flight of stairs softly illuminated by the skylight above
       
     

Skylight the upper flight of stairs softly illuminated by the skylight above

  Turning   the ash risers and treads twist between the parallel handrails
       
     

Turning the ash risers and treads twist between the parallel handrails

  Master Bedroom    the cement wall finish gives the space definition, a counter-balance to the delicacy of the etched glass panels
       
     

Master Bedroom   the cement wall finish gives the space definition, a counter-balance to the delicacy of the etched glass panels

  Ritual  bathing as ritual clearly defined
       
     

Ritual bathing as ritual clearly defined

  Master Bathroom   the simplified palette carried throughout
       
     

Master Bathroom the simplified palette carried throughout

  Separation  an etched glass wall separates the shower and toilet while maintaining a soft airiness
       
     

Separation an etched glass wall separates the shower and toilet while maintaining a soft airiness

  Shower   marble mosaic accented by the operable skylight above
       
     

Shower marble mosaic accented by the operable skylight above

  Yard    the rear yard is divided into 3 zones: patio, garden, deck. a concrete planter wraps the perimeter and becomes a bench for the deck. the cedar fence has integrated planters to mazimize the greenery
       
     

Yard   the rear yard is divided into 3 zones: patio, garden, deck. a concrete planter wraps the perimeter and becomes a bench for the deck. the cedar fence has integrated planters to mazimize the greenery

  Path    concrete pavers meander through the garden zone, connection the patio and deck spaces, ivy hangs down a cedar slatted fence
       
     

Path   concrete pavers meander through the garden zone, connection the patio and deck spaces, ivy hangs down a cedar slatted fence

  Deck    view back across yard. the concrete planter becomes a bench for the dining table, hugging the edge of the deck
       
     

Deck   view back across yard. the concrete planter becomes a bench for the dining table, hugging the edge of the deck