New Vintage    brooklyn townhouse renovation | designed and built in collaboration with LeoneDesignStudio   www.leonedesignstudio.com
       
     
  Facade    the cement stucco and dark paint hint at a new life contained within
       
     
  Living    hand plastered walls, vintage finds
       
     
  Visualization    Light and space are studied through the use of 3d modeling and visualization
       
     
  Garden    the new corner window opens the interior to views of the lush gardens in the back, light fills the kitchen and elevated study in rear.
       
     
  Stair    due to the tiny nature of this house, every inch must be utilized.
       
     
  Kitchen    cabinets and storage are hidden beneath the staircase, keeping the space clean and free of clutter.
       
     
  Study    the existing rear addition contains the elevated library nest
       
     
  Kitchen  materials and details with a vintage touch
       
     
  Kitchen    eclectic relics assemble giving the space a unique narrative into the lives of the collectors
       
     
  Threshold    wood and glass oversized pocket doors can be closed to modulate the transition from kitchen to living
       
     
  Study    the mezzanine was created by necessity (head clearance for stair to cellar) but this necessity also created an intimate nest for working or reading with views to the rear gardens.
       
     
  Landed    the multiple pathways converge on a single landing, allowing the passenger to choose their desired path.
       
     
  Stairway    the view from the basement continues past the first floor, through the second floor and out through the skylight above.
       
     
  Aesthetic   vintage stain glass windows and custom hand finished plaster add a sense of warmth and tactility.   
       
     
  Master Bathroom    reclaimed vintage plumbing fixtures and hand painted cement tiles are combined in a clean, new aesthetic
       
     
  Bathing    the existing tub renewed
       
     
  Master Shower    an operable skylight opens to the sky for an al fresco bathing experience.
       
     
  Master Shower   the sky above
       
     
  Hardware    more vintage finds are incorporated
       
     
  Mood    dark walls and rich wood add to the atmosphere of the master bedroom
       
     
  Construction    documentation of the build process, removal of existing joists for new stair opening
       
     
  Construction    documentation of the build process, the removal of an old leaky roof creates an unexpected condition of light and airiness
       
     
  New Vintage    brooklyn townhouse renovation | designed and built in collaboration with LeoneDesignStudio   www.leonedesignstudio.com
       
     

New Vintage   brooklyn townhouse renovation | designed and built in collaboration with LeoneDesignStudio  www.leonedesignstudio.com

  Facade    the cement stucco and dark paint hint at a new life contained within
       
     

Facade   the cement stucco and dark paint hint at a new life contained within

  Living    hand plastered walls, vintage finds
       
     

Living   hand plastered walls, vintage finds

  Visualization    Light and space are studied through the use of 3d modeling and visualization
       
     

Visualization   Light and space are studied through the use of 3d modeling and visualization

  Garden    the new corner window opens the interior to views of the lush gardens in the back, light fills the kitchen and elevated study in rear.
       
     

Garden   the new corner window opens the interior to views of the lush gardens in the back, light fills the kitchen and elevated study in rear.

  Stair    due to the tiny nature of this house, every inch must be utilized.
       
     

Stair   due to the tiny nature of this house, every inch must be utilized.

  Kitchen    cabinets and storage are hidden beneath the staircase, keeping the space clean and free of clutter.
       
     

Kitchen   cabinets and storage are hidden beneath the staircase, keeping the space clean and free of clutter.

  Study    the existing rear addition contains the elevated library nest
       
     

Study   the existing rear addition contains the elevated library nest

  Kitchen  materials and details with a vintage touch
       
     

Kitchen materials and details with a vintage touch

  Kitchen    eclectic relics assemble giving the space a unique narrative into the lives of the collectors
       
     

Kitchen   eclectic relics assemble giving the space a unique narrative into the lives of the collectors

  Threshold    wood and glass oversized pocket doors can be closed to modulate the transition from kitchen to living
       
     

Threshold   wood and glass oversized pocket doors can be closed to modulate the transition from kitchen to living

  Study    the mezzanine was created by necessity (head clearance for stair to cellar) but this necessity also created an intimate nest for working or reading with views to the rear gardens.
       
     

Study   the mezzanine was created by necessity (head clearance for stair to cellar) but this necessity also created an intimate nest for working or reading with views to the rear gardens.

  Landed    the multiple pathways converge on a single landing, allowing the passenger to choose their desired path.
       
     

Landed   the multiple pathways converge on a single landing, allowing the passenger to choose their desired path.

  Stairway    the view from the basement continues past the first floor, through the second floor and out through the skylight above.
       
     

Stairway   the view from the basement continues past the first floor, through the second floor and out through the skylight above.

  Aesthetic   vintage stain glass windows and custom hand finished plaster add a sense of warmth and tactility.   
       
     

Aesthetic  vintage stain glass windows and custom hand finished plaster add a sense of warmth and tactility.   

  Master Bathroom    reclaimed vintage plumbing fixtures and hand painted cement tiles are combined in a clean, new aesthetic
       
     

Master Bathroom   reclaimed vintage plumbing fixtures and hand painted cement tiles are combined in a clean, new aesthetic

  Bathing    the existing tub renewed
       
     

Bathing   the existing tub renewed

  Master Shower    an operable skylight opens to the sky for an al fresco bathing experience.
       
     

Master Shower   an operable skylight opens to the sky for an al fresco bathing experience.

  Master Shower   the sky above
       
     

Master Shower the sky above

  Hardware    more vintage finds are incorporated
       
     

Hardware   more vintage finds are incorporated

  Mood    dark walls and rich wood add to the atmosphere of the master bedroom
       
     

Mood   dark walls and rich wood add to the atmosphere of the master bedroom

  Construction    documentation of the build process, removal of existing joists for new stair opening
       
     

Construction   documentation of the build process, removal of existing joists for new stair opening

  Construction    documentation of the build process, the removal of an old leaky roof creates an unexpected condition of light and airiness
       
     

Construction   documentation of the build process, the removal of an old leaky roof creates an unexpected condition of light and airiness